15:00

Referat: Gefle Red Devils - Arlanda Jets

Äntligen var det dags för premiär när Jets tog sig upp till Gävle för att möta Red Devils under strålande förutsättningar för underhållande fotboll på annandag påsk: det var bra väder, mycket publik och två taggade lag.

Inledningen var väldigt positiv för Jets: efter en bra kick off fick man en saftey på Gefles första serie när Red Devils försökt punta på fjärde försök efter tre misslyckade försök att ta en first down.
Det märktes att det var första matchen på ett bra tag, då båda lagdelarna i Jets var lite ringrostiga och det tog lite tid att komma upp i matchtempo. 0-2 stod sig kvarten ut.

Jets utökade dock ledningen direkt i andra kvarten till 0-9 genom en 60 yards pass från Viktor Ekberg till Cristoffer Dessezar och lyckat extra poäng av Jonathan Wittberg.

Efter detta stod matchen och vägde lite, och med halvlekens sista spel sprang Gefles quarterback in en Touchdown, men exptrapoängsförsöket misslyckades och halvleken slutade 6-9.

Efter halvleken imponerade Arlandas försvar ännu mer än i första halvlek och det var inte mycket Gefle kunde hitta på som Arlanda inte hade en lösning på. Förutom en sack, hade Jets försvar ett par forced fumbles, och 4 interceptions. Jets anfall kom igång på riktigt i slutet på tredje kvarten när Viktor Ekberg återigen hittade till Cristoffer Dessezar genom 30 yards i luften till en touchdown. Lyckat extrapoängsförsök av Jonathan Wittberg innebar 6-16 när sista kvarten drog igång.

Under sista kvarten gav även Jets springspel utdelning när Kalvin Boateng och Christoffer Dessezar båda sprang in en touchdown var. Även extrapoängen satt och slutresultatet kunde alltså skrivas till 6-30.

Poäng: Christoffer Dessezar (18), Kalvin Boateng (6), Jonathan Wittberg (4), Emanuel Hedman (2)
Sacks: Emanuel Hedman
Interceptions: L. Franck Bleu, Sharif Twaha, Carl Haage, Anton Norling